Langs de Semois, nabij de ruïnes van een middeleeuwse burcht, ligt Herbeumont, een ideale toeristische bestemming, bekend voor zijn 95 km bewegwijzerde wandelingen. Naast een waaier aan makkelijke rustgevende familiewandelingen of wandelingen voor de gevorderden, vindt u in  Herbeumont talijke mountainbikepaden en Trail circuits.

Niet ver van Neufchâteau, Bertrix, Bouillon, Florenville en Orval, ademt dit sympathiek dorpje de gemoedrust en de zachtheid van het leven.

De sportieve activiteiten, de toeristische bezienswaardigheden, de culturele evenementen zijn talrijk in de regio en laten toe om aangename momenten te beleven, samen met de familie of onder vrienden, en dit tijdens een weekendje of zelfs gedurende een ganse week.

Herbeumont beschikt eveneens over een zeer goede infrastructuur (bakker, supermarkt, apotheek, diverse eet- en drankgelegenheden...). Op de "Grand Place" :" La Fille du Boulanger" met een uitgebreid assortiment crèpes, "l'Auberge des Scailtons" en even verderop de taverne "Aux petits bouchons" met lokale keuken, de zgn. 'restauration terroir'.  Eveneens in het centrum B & B en restaurant "Il était une fois".

Dit kleine dorpje is tevens een ideale uitvalsbasis om de toeristische trekpleisters van de Ardennen en de Gaume-streek te verkennen. 

Herbeumont ligt nabij de grens met Frankrijk. Een bezoek aan Sedan en zijn kasteel, Avioth met zijn basiliek of Montmédy en de citadel zijn de moeite waard. 

meuble de vacancewifi 75px